Aktivera SomeBuddy

Som F‑Secure TOTAL-kund kan du få hjälp med att möta den negativa sidan av sociala medier kostnadsfritt

Skydda dig och dina nära i sociala medier

Aktivera SomeBuddy gratis genom ditt My F‑Secure-konto för att få tillgång till SomeBuddys värdekoder. Varje kod ger obegränsad tillgång till SomeBuddy fram till slutet av 2020.

Genom SomeBuddy kan du och din familj snabbt få hjälp om ni hamnar i obehagliga situationer i sociala medier. Med enkla guider och expertråd kommer ni lättare att känna igen dessa situationer redan i förväg.

SomeBuddy inkluderar:

 • Förebyggande råd och lättillgänglig hjälp dygnet runt
 • Säkerhetsguider för de mest populära sociala medie-tjänsterna
 • Personliga och förstående svar på förfrågningar
 • Lösningsförslag för just ditt ärende av en jurist och psykolog med expertis på sociala medier
 • Råd för att underlätta försoning vid konflikter eller hjälp hur du kan ta ärendet vidare till polis vid behov

Hur SomeBuddy kan hjälpa dig

Du kan kontakta SomeBuddy så fort du möter obehag i sociala medier och är osäker på hur du ska reagera, inget ärende är för litet. Du kan vara anonym när du ber om hjälp. Du kommer alltid att besvaras konfidentiellt av experter specialiserade på sociala medier. Genom SomeBuddy kommer du att få:

Råd hur du skyddar dig i sociala medier
Instruktioner hur du kan gå vidare
Psykologiskt ”första-hjälpen”-stöd
En juridisk bedömning av ditt ärende

Viktigt att skydda dina barn

Enligt en nyligen genomförd finsk skolhälsoundersökning berättar inte så mycket som 75% av ungdomarna för någon vuxen om de trakasserier och våld de utsätts för på internet. Varje barn behöver någon de kan berätta för om de oväntade och obehagliga situationer de möter i sociala medier.

SomeBuddy blir relevant när ett barn får sin egen mobil eller surfplatta. SomeBuddy har expertis för att hjälpa människor i alla åldrar, inklusive barn och tonåringar. Här kan du få instruktioner hur du kan berätta och aktivera tjänsten för ditt barn.

Få instruktioner

Hur aktiverar jag SomeBuddy i My F‑Secure?

 1. Logga in på My F‑Secure genom formuläret på denna sida.
 2. Läs igenom tjänstens allmänna villkor och välj “Godkänn och aktivera”.
 3. Med aktiveringskoden kan du skapa ett personligt konto för tjänsten SomeBuddy. Varje aktiveringskod skyddar en användare.

Hur kan jag börja använda SomeBuddy?

 1. Gå till app.somebuddy.com via din dator eller mobil och ange ditt mobilnummer.
 2. Du kommer få en verifieringskod via SMS till det mobilnummer du angav.
 3. Ange aktiveringskoden till SomeBuddy som du fick via My F‑Secure. Tjänsten är nu kostnadsfri och du har obegränsad användning till slutet av 2020.

F‑Secure delar ingen information med SomeBuddy och SomeBuddy delar ingen information med F‑Secure. Antalet unika aktiveringskoder för SomeBuddy är knutet till det antal licenser du har på din TOTAL-prenumeration. Koderna är personliga och du kan använda dem själv eller dela med dina närstående, som din familj.

Tjänsten SomeBuddy är tillgänglig under din TOTAL-prenumeration eller som längst till den 31 december 2020. Tjänsten SomeBuddy är tillgänglig för TOTAL-kunder i Sverige och Finland.

Allmänna villkor