Aktivoi someturva

TOTAL-asiakkaanamme saat apua somen ikäviin tilanteisiin ilmaiseksi

Turvaa itsesi ja läheisesi somessa

Aktivoi ilmaiseksi Someturva My F‑Secure -tilisi kautta heti ja saat käyttöösi Someturva-koodeja. Jokainen koodi antaa yhdelle käyttäjälle rajattoman pääsyn Someturva-palveluun vuoden 2020 loppuun asti.

Someturva-palvelusta sinä ja läheisesi saatte nopeasti apua kaikkiin sosiaalisessa mediassa koettuihin ikäviin tilanteisiin. Turvaoppaiden ja asiantuntijoiden neuvojen ansiosta opitte tunnistamaan vaaratilanteet paremmin jo etukäteen.

Someturva-palveluun sisältyy:

 • Matalan kynnyksen apu ja ennaltaehkäisevät neuvot ulottuvilla 24/7
 • Turvaoppaat somen suosituimpiin palveluihin
 • Välitön myötätuntoinen vastaus kyselyihin
 • Someen erikoistuneen juristin ja sosiaalipsykologin laatima tilannekohtainen ratkaisuehdotus
 • Sovintopalvelu riitatilanteisiin tai ohjaus poliisille tarvittaessa

Miten Someturva auttaa?

Voit ottaa yhteyttä Someturvaan matalalla kynnyksellä aina, kun koet vääryyttä sosiaalisessa mediassa tai et ole varma, miten toimia – myös nimettömästi. Sinulle vastaavat aina luottamuksellisesti someen erikoistuneet asiantuntijat. Someturvan kautta saat:

Ohjeet sosiaalisessa mediassa suojautumiseen
Toimintaohjeet tilanteen ratkaisemiseksi
Psykologista ensiapua ja tukea asian käsittelyssä
Oikeudellisen arvion tilanteestasi

Turvaa erityisesti lapsesi

Uusimman kouluterveyskyselyn mukaan jopa 75 % lapsista ei kerro kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä tai väkivallasta lainkaan luottamalleen aikuiselle (Lähde: THL 2019). Jokainen lapsi tarvitsee jonkun, jolle kertoa somessa kohdatuista yllättävistä tai ikävistä tilanteista.

Someturva-palvelu on siksi ajankohtainen heti, kun lapsi saa käyttöönsä oman mobiililaitteen. Someturva osaa auttaa kaikenikäisiä, myös kaikkein pienimpiä, lapsia ja nuoria. Lataa tästä ohjeet, miten kerrot palvelusta lapselle.

Lataa ohjeet

Miten aktivoin Someturvan My F‑Securessa

 1. Kirjaudu My F‑Secure -palveluun tämän sivun kautta
 2. Lue palveluehdot ja valitse ”Hyväksy ja aktivoi”.
 3. Aktivointikoodin avulla voit luoda henkilökohtaisen käyttäjätilin Someturva-palveluun. Kullakin aktivointikoodilla voidaan suojata yksi käyttäjä.

Kuinka otan Someturva-palvelun käyttöön?

 1. Mene puhelimesi tai tietokoneesi selaimella osoitteeseen palvelu.someturva.fi ja syötä puhelinnumerosi
 2. Saat puhelimeesi tekstiviestillä varmennuskoodin.
 3. Syötä My F‑Securesta saamasi Someturvan aktivointikoodi. Palvelu on nyt käytössäsi maksuttomasti ja voit käyttää sitä rajattomasti vuoden 2020 loppuun asti.

F-Secure ei jaa asiakkaiden tietoja Someturvalle eikä Someturva jaa mitään tietoja F-Securelle. Uniikkien aktivointikoodien määrä Someturva-palveluun on sidottu TOTAL-tilauksesi laitelisenssien määrään. Koodit ovat henkilökohtaisia ja voit käyttää niitä itse tai jakaa niitä läheisillesi, kuten perheellesi.

Voit käyttää Someturva-palvelua TOTAL-tilauksesi voimassaolon aikana vuoden 2020 loppuun asti. Someturva-palvelu on saatavilla TOTAL-asiakkaille Suomessa ja Ruotsissa.

Palveluehdot