Aktivoi Someturva

TOTAL-asiakkaanamme saat apua somen ikäviin tilanteisiin ilmaiseksi

Turvaa itsesi ja läheisesi somessa

Aktivoi ilmaiseksi Someturva My F‑Secure ‑tilisi kautta heti ja saat käyttöösi Some­turva-koodeja. Jokainen koodi antaa yhdelle käyttäjälle rajattoman pääsyn Some­turva-palveluun vuoden 2020 loppuun asti.

Someturva-palvelusta sinä ja läheisesi saatte nopeasti apua kaikkiin sosiaalisessa mediassa koettuihin ikäviin tilanteisiin. Turva­oppaiden ja asian­tuntijoiden neuvojen ansiosta opitte tunnistamaan vaara­tilanteet paremmin jo etukäteen.

Someturva-palveluun sisältyy:

 • Matalan kynnyksen apu ja ennalta­ehkäisevät neuvot ulottuvilla 24/7
 • Turvaoppaat somen suosituimpiin palveluihin
 • Välitön myötätuntoinen vastaus kyselyihin
 • Someen erikoistuneen juristin ja sosiaali­psykologin laatima tilanne­kohtainen ratkaisu­ehdotus
 • Sovintopalvelu riita­tilanteisiin tai ohjaus poliisille tarvittaessa

Miten Someturva auttaa?

Voit ottaa yhteyttä Some­turvaan matalalla kynnyksellä aina, kun koet vääryyttä sosiaalisessa mediassa tai et ole varma, miten toimia — myös nimettömästi. Sinulle vastaavat aina luottamuksellisesti someen erikoistuneet asian­tuntijat. Some­turvan kautta saat:

Ohjeet sosiaalisessa mediassa suojautumiseen
Toimintaohjeet tilanteen ratkaisemiseksi
Psykologista ensiapua ja tukea asian käsittelyssä
Oikeudellisen arvion tilanteestasi

Turvaa erityisesti lapsesi

Uusimman kouluterveys­kyselyn mukaan jopa 75 % lapsista ei kerro kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä tai väkivallasta lainkaan luottamalleen aikuiselle (Lähde: THL 2019). Jokainen lapsi tarvitsee jonkun, jolle kertoa somessa kohdatuista yllättävistä tai ikävistä tilanteista.

Someturva-palvelu on siksi ajan­kohtainen heti, kun lapsi saa käyttöönsä oman mobiili­laitteen. Some­turva osaa auttaa kaiken­ikäisiä, myös kaikkein pienimpiä, lapsia ja nuoria. Lataa tästä ohjeet, miten kerrot palvelusta lapselle.

Lataa ohjeet

Miten aktivoin Someturvan My F‑Securessa

 1. Kirjaudu My F‑Secure ‑palveluun tämän sivun kautta
 2. Lue palveluehdot ja valitse ”Hyväksy ja aktivoi”.
 3. Aktivointikoodin avulla voit luoda henkilö­kohtaisen käyttäjä­tilin Some­turva-palveluun. Kullakin aktivointi­koodilla voidaan suojata yksi käyttäjä.

Kuinka otan Someturva-palvelun käyttöön?

 1. Mene puhelimesi tai tieto­koneesi selaimella osoitteeseen palvelu.someturva.fi ja syötä puhelinnumerosi
 2. Saat puhelimeesi teksti­viestillä varmennus­koodin.
 3. Syötä My F‑Securesta saamasi Some­turvan aktivointi­koodi. Palvelu on nyt käytössäsi maksuttomasti ja voit käyttää sitä rajattomasti vuoden 2020 loppuun asti.

F‑Secure ei jaa asiakkaiden tietoja Some­turvalle eikä Some­turva jaa mitään tietoja F‑Securelle. Uniikkien aktivointi­koodien määrä Some­turva-palveluun on sidottu TOTAL-tilauksesi laite­lisenssien määrään. Koodit ovat henkilö­kohtaisia ja voit käyttää niitä itse tai jakaa niitä läheisillesi, kuten perheellesi.

Voit käyttää Someturva-palvelua TOTAL-tilauksesi voimassa­olon aikana vuoden 2020 loppuun asti. Some­turva-palvelu on saatavilla TOTAL-asiakkaille Suomessa ja Ruotsissa.

Palveluehdot