Skydda din
nya enhet

Ge din enhet säkerhet i gåva

5 tips för att säkra din nya enhet

Säkerhet först. Selfie sen.

1. Säkerhetskopiera dina data

Gör sedan säkerhetskopior på dina säkerhetskopior. Genom att ha en back-up är det möjligt för dig att återskapa dina data även om t.ex. ditt hem skulle brinna upp (för ibland så brinner verkligen ens hem upp, och ibland kan du drabbas av krypterad ransomware.)

2. Var smart med dina lösenord

Du bör använda starka, unika lösenord för alla dina olika tjänster. Då förhindrar du att cyberbrottslingar får åtkomst till flera av dina tjänster samtidigt. Dessutom bör du aktivera tvåstegsverifiering på alla ställen där det är tillgängligt.

3. Håll dig ospårad med en VPN

När du använder en VPN döljs din verkliga IP-adress från alla de tjänster du besöker. Inte ens din internetleverantör kan se vad du gör online. Till och med på osäkra, publika WiFi-nätverk är din trafik krypterad.

4. Aktivera Finder-funktionen

Oavsett om din enhet blev stulen eller tappades bort kan du spåra, låsa och till och med tömma den med fjärrstyrning. Ju snabbare du ställer in de här funktionerna, desto bättre. Vänta inte tills din enhet har försvunnit innan du börjar tänka på säkerhetsfrågor.

5. Installera ett säkerhetsprogram

Om du använder ett pålitligt internetsäkerhetsprogram innebär det att du kan hålla dig skyddad mot virus, trojaner och ransomware. Du kan också tryggt shoppa och göra dina bankärenden säkert online!

Prova F-Secure TOTAL gratis - Internetsäkerhet och VPN

  • Prova gratis i 30 dagar på tre enheter
  • Provperioden innebär inte att du måste köpa produkten
  • Det krävs inte kreditkort eller bankuppgifter för att använda produkten under provperioden

Installationsinstruktioner för Android/iOS/PC/Mac

Logga in på My F-Secure. (Du kan skapa ett kostnadsfritt konto via formuläret nedan).

Välj ”Lägg till enhet” för att installera SAFE.

Ladda ner och installera SAFE på din dator, surfplatta eller mobila enhet.

Välj ”FREEDOME” från den översta menyn i My F-Secure för att installera FREEDOME VPN.Logga in med ditt användarnamn och lösenord för My F-Secure. Välj FREEDOME VPN från den översta menyn i My F-Secure för att installera FREEDOME VPN.

Välj ”Installera FREEDOME nu” för att ladda ned och installera det på din dator, surfplatta eller mobila enhet.Välj ”Installera FREEDOME nu” för att ladda ner och installera det på din enhet. Öppna FREEDOME och välj inloggning. Välj F-Secure från listan Välj leverantör.

Öppna FREEDOME och logga in med ditt användarnamn och lösenord för My F-Secure.Logga in med ditt användarnamn och lösenord för My F-Secure.

Varför ska jag välja F-Secure TOTAL?

Titta på det här för att veta mer

Nyheter

Läs mer om våra senaste säkerhetstips och -tricks.