F-Secure Router Checker

Se till att din internetuppkoppling är säker

Vänta medan vi kontrollerar din router…

Hittade inga problem

Allt verkar vara okej men kontrollen slutfördes inte

Tjänsten är överbelastad just nu. Försök igen senare!

Din webbläsare stöds inte

DNS-IP
AS-nummer
AS-organisation
ISP
Organisation
Kod för kontinent
Namn på kontinent
Landskod
Land
Registrerad landskod
Registrerat namn på landet
Känd allmän DNS-server

Tack för att du använer Router Checker. Om du vill fortsätta att surfa säkert kan du testa F-Secure SAFE utan kostnad. F-Secure SAFE kontrollerar din router regelbundet och ser till att du är skyddad mot virus och skadliga filer.

Tack för att du använder Router Checker. För att se till att din router är skyddad, kan du testa F-Secure SAFE utan kostnad. F-Secure SAFE kontrollerar din router regelbundet och ser till att du är skyddad mot virus och skadliga filer.

Under tiden kan du testa F-Secure SAFE utan kostnad och se till att din router är skyddad. F-Secure SAFE kontrollerar din router regelbundet och ser till att du är skyddad mot virus och skadliga filer.

För att se till att din router är skyddad, bör du uppgradera din webbläsare, alternativt kan du testa F-Secure SAFE utan kostnad. F-Secure SAFE kontrollerar din router regelbundet och ser till att du är skyddad mot virus och skadliga filer.

Testa F-Secure SAFE

Vad är Router Checker?

Router Checker är ett kostnads­fritt, webbaserat verktyg som kontrollerar din routers anslutnings­inställningar. Om din router inte har konfigurerats för användning av en auktoriserad DNS-server, kan det innebära att någon har modifierat den för att kunna kapa din internet­anslutning. Liksom andra enheter i ditt hem- eller kontors­nätverk kan din router utsättas för attacker. Attackerna skulle kunna utsätta alla dina enheter för fara.

En DNS-kapning innebär att någon medvetet har ändrat inställningarna på din router utan ditt godkännande. Denna typ av attack gör att hackaren kan övervaka, kontrollera eller omdirigera din internet­trafik. Till exempel: Om din routers DNS har kapats kan det bli så att du, varje gång du använder en nätbank på en enhet som är ansluten till routern, blir omdirigerad till en falsk version av webb­platsen ifråga. Därifrån kan hackaren få åtkomst till din bank­session och använda den för att överföra pengar utan att du vet om det. Hem­nätverks­routrar kan hackas om de innehåller svagheter eller om de har konfigurerats på fel sätt.

  • DNS-kapningar kan förändra de annonser du ser när du surfar. Om du får se olämpliga annonser, som porrannonser, på vanliga webbplatser som du går in på, kan det vara ett tecken på att du har fått problem.
  • Dessutom kan annonser vara modifierade i syfte att lura dig. Om du får se varningar eller meddelande som antyder att det är något fel på datorn, kan du vara utsatt för DNS-kapning.
  • DNS-kapningar omdirigerar din webbläsare från populära webbplatser (som sociala medier och nätbanker) till falska versioner av webbplatserna i fråga. Dessa falska webbplatser samlar in inloggningsuppgifter, personlig information, och ibland till och med kreditkortsinformation och bankinloggningsuppgifter.

Skyddar din integritet

Alla IP-adresser som testas görs anonyma som en sekretessåtgärd. Detta sker genom att den sista oktetten tas bort så att informationen inte kan kopplas ihop med individuella användare. Sammanställda, anonymiserade data används endast till för att förbättra tjänsten till förmån för alla användare.

Sekretessprinciper

Har du några frågor?

Vi älskar feedback så tveka inte över att ställa just dina frågor till F-Secure Community.

OBS! Router Checker är framtagen för konsumenter, inte företag. Kontroll av kontor eller andra stora nätverk kan leda till felaktiga resultat.