F-Secure Router Checker

Varmista Internet-yhteytesi turvallisuus

Odota, kun tarkistamme reititintäsi…

Ongelmia ei löytynyt

Kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, mutta tarkistus jäi kesken

Palvelu on ylikuormitettu tällä hetkellä. Yritä myöhemmin uudelleen!

Selaintasi ei tueta

DNS:n IP
AS-numero
AS-organisaatio
ISP
Organisaatio
Maanosan koodi
Maanosan nimi
Maan koodi
Maan nimi
Rekisteröity maan koodi
Rekisteröity maan nimi
Tunnettu julkinen DNS-palvelin

Kiitos Router Checkerin käytöstä. Jos haluat jatkaa turvallista selausta, kokeile F-Secure SAFE ‑sovellusta maksutta. F‑Secure SAFE tarkistaa reitittimesi säännöllisesti ja varmistaa, että sinut on suojattu viruksilta ja haitallisilta tiedostoilta.

Kiitos Router Checkerin käytöstä. Jos haluat varmistaa, että reitittimesi suojaus on kunnossa, kokeile F‑Secure SAFE ‑sovellusta maksutta. F‑Secure SAFE tarkistaa reitittimesi säännöllisesti ja varmistaa, että sinut on suojattu viruksilta ja haitallisilta tiedostoilta.

Voit sillä välin kokeilla F-Secure SAFE ‑sovellusta maksutta ja varmistaa, että reitittimesi suojaus on kunnossa. F-Secure SAFE tarkistaa reitittimesi säännöllisesti ja varmistaa, että sinut on suojattu viruksilta ja haitallisilta tiedostoilta.

Jos haluat varmistaa, että reitittimesi suojaus on kunnossa, päivitä selaimesi tai kokeile F-Secure SAFE ‑sovellusta maksutta. F-Secure SAFE tarkistaa reitittimesi säännöllisesti ja varmistaa, että sinut on suojattu viruksilta ja haitallisilta tiedostoilta.

Kokeile F‑Secure SAFE ‑sovellusta

Mikä on Router Checker?

Router Checker on ilmainen web-pohjainen työkalu, joka tarkistaa reitittimesi yhteysasetukset. Jos reititintäsi ei ole määritetty käyttämään valtuutettua DNS-palvelinta, joku on saattanut muokata sitä yrittäessään kaapata Internet-yhteyttäsi. Myös reitittimesi on haavoittuvainen hyökkäyksille, aivan kuten muutkin kodin tai työpaikan verkon laitteet. Hyökkäykset voivat pahimmillaan altistaa kaikki verkkoon yhdistetyt laitteesi vaaroille.

DNS-kaappaus tarkoittaa, että joku on muokannut reitittimesi asetuksia tahallaan ilman lupaasi. Tällaisen hyökkäyksen tekevä hyökkääjä voi seurata Internet-liikennettäsi ja ohjata sitä uudelleen. Jos reitittimesi DNS on kaapattu, sinut saatetaan esimerkiksi ohjata tekaistuun versioon verkko­pankki­sivustostasi missä tahansa kyseiseen reitittimeen yhteyden muodostaneessa laitteessa. Hyökkääjä voi sitten saada verkko­pankki-istuntosi haltuunsa ja käyttää sitä rahan siirtämiseen tietämättäsi. Kodin reitittimiä voidaan hakkeroida, jos ne sisältävät haavoittuvuuksia, tai jos ne on määritetty väärin.

  • DNS-kaappaaminen voi muuttaa selauksen yhteydessä näkemiäsi mainoksia. Jos alat nähdä epä­asiallisia, kuten pornoon liittyviä, mainoksia sivuilla, joilla käyt usein, tämä voi olla merkki kaappauksesta.
  • Lisäksi mainoksia voidaan muokata huijaus­mielessä. Jos alat nähdä varoituksia tai ilmoituksia, joissa ilmaistaan, että tietokoneessasi on jotain vikaa, saatat olla joutunut DNS-kaappauksen kohteeksi.
  • DNS-kaappaukset ohjaavat selaimen suosituilta verkko­sivuilta (kuten yhteisö­palveluista ja verkko­pankki­sivustoista) kyseisten sivustojen tekaistuihin versioihin. Nämä tekaistut sivustot keräävät kirjautumis­tietoja, henkilö­tietoja ja joskus jopa luotto­kortti­tietoja ja pankki­tunnuksia.

Tietosuojan turvaaminen

Tietosuojan turvaamiseksi kaikki testatut IP-osoitteet määritetään nimettömiksi. Käytännössä tämä tapahtuu poistamalla osoitteista viimeinen oktetti, jolloin tietoja ei voida yhdistää yksittäiseen käyttäjään. Koottuja, nimettömiä tietoja käytetään vain palvelun parantamiseen, mikä hyödyttää kaikkia käyttäjiä.

Tietosuojaperiaatteet

Kysyttävää?

Me otamme mielellämme vastaan palautetta. Lähetä kysymyksesi F-Secure Communityn kautta, ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

HUOM! Router Checker on tarkoitettu kuluttaja­käyttöön, ei yrityksille. Jos sillä tarkistetaan toimiston verkko tai muu suuri verkko, tulokset saattavat olla epätarkkoja.